En dan het tekenen. Hoe maak je nu een tekening waar je trots op bent, die je opa en oma geweldig vinden en waar mama mee op kan scheppen? Natuurlijk, iedere kindertekening is uniek, speciaal en bijzonder, helemaal voor naaste familieleden. Maar om net dat laatste beetje cachet te geven aan het kunstwerkje heeft Tekenfund een groot aantal voorbeelden verzameld in lespakketten ter inspiratie en begeleiding van de kinderen.

Kiezen jullie voor een bepaald thema dan kunnen jullie putten uit honderden voorbeelden voor alle leeftijdsgroepen. Zo wordt jullie Tekenfund-actie helemaal een knalsucces!

Kerstmis: ideale periode voor een succesvolle actie!

Kerstmis is van oudsher natuurlijk het moment van het jaar om een Tekenfund-actie te organiseren. In deze periode worden immers miljoenen kaartjes verstuurd en wordt de tafel feestelijk gedekt. De vraag naar originele kerstkaarten gemaakt door het eigen kind is dus per definitie aanwezig. Ook placemats, leuke koelkastmagneetjes of feestelijke onderzetters vinden gretig aftrek? Om te versturen, als cadeautje of gewoon lekker voor jezelf.

Voor de tekenles heeft Tekenfund voor iedere leerkracht een kerst(les)pakket. kerstengelen, rendieren, bomen, u kunt het zo gek niet bedenken of het staat erin. Daarnaast kan iedere leerkracht op zijn eigen klassenwebsite vele tientallen tekeningen met uitleg voor jong en oud downloaden waardoor het maken van een super gave kersttekening helemaal kinderspel wordt.

Creativiteit troef in de Monster Maanden

Om u en uw team te helpen meer uit de tekenles te halen, bedacht Tekenfund de Monster Maanden. In de 15 jaar van ons bestaan is ons namelijk gebleken dat er weinig onderwerpen zijn die kinderen zo inspireren als "Monsters".

Vreemd vermengde fantasiedieren, grootse mythische wezens, rare aliens en dino's of zelfbedachte game avatars; voor elke leeftijdsgroep is er wel een monsterthema waarin ze zich helemaal kunnen uitleven. De kleintjes een fraaie kopvoeter, de eindexamentekenaars op de middelbare een prachtig uitgewerkt schilderij; iedereen kan meedoen met de Monster Maanden. En hoe meer tekenplezier, hoe succesvoller de actie. Daarom krijgt iedere klas van ons gratis een boekje vol voorbeelden èn een eigen actiewebsite met o.a. leuke filmpjes en tekenideeën.

Begin het schooljaar goed:
doe mee met de Tekenfund DIT BEN IK-weken!

DIT BEN IK-tekeningen maken; menig juf en meester start er ieder schooljaar mee. Logisch. De bijzondere, eigenwijze, soms onbedoeld komische, portretten fleuren het nog lege lokaal in één keer op en ze zijn ook nog 'ns handig bij het onthouden van alle namen.
Maar er kan nog veel meer mee. Opa en oma willen zo'n zelfportret dolgraag op een placemat. Mama op een mok voor op het werk. Bij de kleintjes zou de gymtas of broodtrommel minder vaak zoek raken met zo'n herkenbare plaat erop...

Het DIT BEN IK-thema kan als bijzondere kapstok dienen voor allerlei onderwerpen rondom het zelfbeeld van kinderen. Welke lichaamsdelen zijn er en hoe heten die? Met behulp van een spiegel: hoe zie ik eruit en hoe jij? Ik ben ik, maar hoe ga ik om met anderen? Aan al deze vragen zijn boeiende tekenopdrachten te verbinden. We hebben ze voor u samengebracht in het Tekenfund DIT BEN IK-lespakket.

Doe ook meer met jullie fraaie "selfies" en verdien bovendien een mooie som extra voor school of een zelf te kiezen goed doel. DIT BEN IK wordt DIT WAS IK..... gedocumenteerd in geweldige "selfies". Een mooie schooltijd vastgelegd op leuke productjes.

Tekenfund KunsThema: "Oude Meesters, Jonge Helden"

Met Tekenfund KunsThema is ieder kind een kunstenaar... Picasso, Mondriaan, Van Gogh... met enkele aanwijzingen transformeert ieder kind in een groot artiest. Vaak tot groot enthousiasme van ouders en opa's en oma's. Een mok die verkocht wordt is dan ook vaak het pronkstuk van de servieskast!

Doet u mee met Tekenfund KunsThema, dan ontvangt u gratis het inspirerende lesmateriaal over leven en werk van diverse kunstenaars. We helpen uw team met tekenideeën voor jong en oud om meer uit de les, en dus meer uit de actie te halen.

...een echte Mondriaan
...of gewoon zichzelf
Tekenfund werkt samen met onderstaande goede doelen: