Kom in actie voor KiKa. Help kinderkanker te bestrijden!

Start hier jullie tekenactie voor KiKa

Doe ook mee! Na aanmelding sturen we u het Tekenfund-startpakket, inclusief gratis tekenpapier voor alle kinderen en tips voor de leerkrachten.

Gegevens organisatie

Actie-gegevens

Over KiKa

Ieder jaar krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. KiKa betaalt de onderzoeken naar kinderkanker om ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk zieke kinderen beter kunnen worden. Nu genezen 3 van de 4 kinderen met kanker, maar we willen dat ze allemaal genezen! Helaas kan een behandeling ook vervelende gevolgen hebben, bijvoorbeeld als de goede cellen in het lichaam kapot zijn gemaakt door zware medicijnen. KiKa vindt het belangrijk om daar ook iets aan te doen. We willen ervoor zorgen dat kinderen later geen last meer hebben van de gevolgen van kinderkanker. En dat kinderen minder pijn hebben tijdens de behandelingen. 


Door betere behandelingen en betere medicijnen genezen er gelukkig steeds meer kinderen. 
Daarom is het belangrijk dat er genoeg geld is voor kinderkanker onderzoeken. De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen!

KiKa is ontzettend blij met iedere actie die voor ons wordt gedaan.

Het mooie aan de Tekenfund-actie vinden wij dat het enerzijds een hele kindvriendelijke actie is die prima binnen de schoolse activiteiten past maar anderzijds ook een actie die voor iedereen makkelijk is om te organiseren. Een leuk en laagdrempelige actie.

Samen helpen we zieke kinderen beter maken!

Steffie Jansen
Ambassadrice KiKa
Tekenfund werkt samen met onderstaande goede doelen: