Teken voor een lach! Teken voor CliniClowns.

Start hier jullie tekenactie voor CliniClowns

Doe ook mee! Na aanmelding sturen we u het Tekenfund-startpakket, inclusief gratis tekenpapier voor alle kinderen en tips voor de leerkrachten.

Gegevens organisatie

Actie-gegevens

Gegevens contactpersoon

Ambassadeur

Wilt u een ambassadeur op school ontvangen? Voor de aftrap van de actie of voor het overhandigen van een cheque? Wij verzoeken u de ambassadeursaanvraag minstens drie weken voor de gewenste datum door te geven.

Over CliniClowns

CliniClowns zet zich sinds 1992 in voor zieke en gehandicapte kinderen. Door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns ervoor dat deze kinderen weer even kind kunnen zijn. De clowns gaan ook naar zorginstellingen voor mensen met dementie. Daar zetten zij hun verbeeldingskracht met liefde en respect in om het isolement en de eenzaamheid te verzachten.
Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst en mensen met dementie bloeien op en voelen zich weer gezien.


Zware chemo’s, ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Leukemie zette het leven van Belle op zijn kop. Maar met de CliniClowns aan haar bed beleeft ze de wildste avonturen. Moeder Sietske: “Zodra clowns Tip en Pom binnenkomen, verandert de sfeer. Het voelt soms magisch. Op een dag verdwaalde Pom in de kledingkast, ze brak die kast van binnen zowat af. Belle lag helemaal dubbel. Als mijn meisje zo’n plezier heeft, merk je niet dat ze ziek is. Tijdens alle toestanden zijn de clowns echt haar lichtpuntje; ze maken alles dragelijker.”

Teken mee
De CliniClowns bezoeken zijn alleen mogelijk dankzij de giften van onder andere donateurs, actievoerders en scholen zoals jullie. CliniClowns is daarom heel blij met iedereen die voor hen in actie komt. Door mee te doen aan Tekenfund kunnen kinderen op een leuke en speelse manier zich inzetten, zodat onze clowns met nog meer zieke kinderen, zoals Belle, kunnen spelen. En ook bezoeken kunnen brengen aan gehandicapte kinderen en mensen met dementie. Met al 15 euro kunnen wij een extra bezoek mogelijk maken.

Alexandra van den Top
Fondsenwerver Zakelijke markt en acties
Tekenfund werkt samen met onderstaande goede doelen: